Nästa hash

TBD

 

 

Scribe latest news!

 

Hash 4 mars 2017

Tack Bib & HotLips för en fin årets första runda! Ett ganska lättsprunget/lättgånget spår men med många checkar gav tillfällen till att både se och höra att vi har våren runt hörnet (inga backlashes kan ändra på det nu!). Den grillade korven med goda tillbehör och dryck i snålblåsten satt fint efter en runda runt milen. Vid lägerelden fastslogs glädjande nog att hashrundor för april, maj, september, oktober och november är säkrade. Känner någon för att fylla upp med att lägga under sommarmånaderna så är ni mostly welcomed! /Shrek

Hash 2 April 2016

Tusen tack till hararna On Duty & Red Rooster för fantastisk mat och ett trevligt ordnat arrangemang med en kustrunda nere vid Smygehuk (ur Karins nya bok mera Skånes kust).

Ett snabbt årsmöte, i vanlig ordning, resulterade i en något nedbantad hareline. Dock finns utrymme för egna initiativ i sommar (juli-aug) till en hashrunda, hör isåfall av er. Dessutom uppmanas deltagare att anmäla sitt intresse för utannonserad hashrunda på vår Facebook sida Blentarps Hash House Harriettes eller ett mail till haren. Årsavgiften har nu också slopats.

Hash 6 december 2015

Tack Hot Lips och BiB för ännu en tjusig runda! Denna gång gick den för sällskapet på ett lite ovanligare område - Dag...

Posted by Blentarp Hash House Harriettes on den 6 december 2015

 

Hash 8 november 2015

Tack On Duty & Red Rooster för tjusig runda igår! Tolv tappra hashare dök upp och fick ta sig igenom en tidvis ganska...

Posted by Blentarp Hash House Harriettes on den 8 november 2015

 

Scribe 7 mars 2015

Från oss HotLips och BiB, returning hashers, tack för ert deltagande i dagens övning. En viss utmaning blev det för oss att lägga hashen i denna för många välbekanta terräng. Det lyckades över förväntan och många blev lite betänksamma, en del mer än andra. Hursom till slut var alla tillbaks på hararnas residens för en stilla on on.

Vi ses om en månad

Scribe 1 nov 2014

Halloween hash ute i Frostavallens fantastiska natur. Perfekt runda lagd av HotLips med efterföljande festligheter på vandrarhemmet.

Pumpasoppa, varmrökt hjort- och älgstek samt äpple/plommonkaka till dessert innan årsmötet snabbt klarades av.

Beslut; ny GM No Rush, vi behåller 150kr som medlemsavgift för 2015 (att betalas den siste dec). Det finns några lediga månader för hugade harar att lägga en runda nästa år. Anmälan till GoodRun.

 

Dimman lättade inte så det blev en fin halloween stämning på rundan.

I vanlig ordning viss förvirring kring spårets fortsättning.

Så här gick rundan runt Vaxsjön.

Hangover run, dagen efter, blev en stillsam, lång och mycket vacker övning i denna arla morgonstund.

Dagstorpsjön såg riktigt inbjudande ut på morgonkvisten.

Så gick denna rundan.

Scribe 6 sept 2014

En fantastisk sensommardag, med strålande solsken och 20 graders värme gav deltagarna en underbar hashupplevelse nere på Näset. Två erfarna hashare (Karin och Mikael) dök upp. Förhoppningsvis återkommer de om vi nu inte skrämde bort dem. Witty Pitter var på hemmaplan men det hjälpte inte, haren lyckades missa starten med en ½ timme. Dock inga sura miner rundan var värt väntan. Tack Kim för en alldeles förträfflig on on

 

>

 

Scribe 7 juni 2014

circle

samlade miner

glada miner

On On See ya next time/Goodrun >

Scribe 1 mars 2014

 

En mulen lördags em med en lätt dimma hängande över Blentarp begav sig 20 st hashare ut på en millång runda. På Ramnakullarnas topp fick vi en härlig förkänsla för våren, lärkans drill hördes i skyn. Elsagårdsjön blev en annan av höjdpunkterna innan gänget, i väl samlad tropp, återvände till utgångspunkten. OnOn hos hararna HotLips och BiB lät sig väl smakas.

 

Hash Mars 2014


 

Scribe 4 januari 2014

 

14 utvilade och fräscha hashare efter dök upp på årets första hash. En kortare, lättsprungen runda i det natursköna Häckebergaområdet, haren Don Pedals hemmaplan, stod på programmet. Den tackar vi för. /BiB

 

Årets första hash på EveryTrail


 

Scribe 7 december 2013

Ännu en fantastisk dag i skogen. Efter Sven kom stillheten och nyfallen snö dvs helt fantastiskt hashväder. HotLips hade lagt ut mjölspåret på fredagen och blev glatt överraskad på lördagsmorgonen. Det blev att plocka fram de gamla snitslarna istället och lägga ett nytt spår för de 11 hashare (varav en virgin) som dök upp; lite nykommet att leta snitslar istället för mjölduttar.

Efter några timmar dök dock gänget upp vid Kullatorpet efter att ha tagit en short cut på slutet. Här väntades nu varm glögg med tillbehör.

Kullatorpet är en fint gammalt ställe från 1830 utan el men kaminerna värmde gott. Efter att alla blivit riktigt varma förbereddes en kall buffé inför kvällens årsmöte.

För er som missade denna mycket trevliga tillställning kan följande nämnas;

• Årsavgiften bibehålles till 150:-/år och men betalas den 1 januari istället. De som vet med sig att de fortfarande inte har betalt årets avgift (där maten ingick) ombeds snarast betala både för 2013 och 2014 på bankkonto tillhörande vår Hash Cash.

• Haren bestämmer veckodag men skall meddela dag och tid samtidigt som denne tar på sig uppdraget att lägga spåret; anmäl er till vår Hare Raiser.

• Minst en vecka innan meddelar haren run directions med startpunkt till vår Web Master.

• På allmän begäran kommer vi fortsatt att skicka ut inbjudan ca en vecka innan till berörda.

• Det bestämdes att vi skippar deltagarstatistiken i fortsättningen.

• Information om månadens hashrunda kan läsas på hemsidan och på vår Facebook sida. Deltag gärna på vår Facebook sida med insändare som kan vara intressanta för vårt lilla illustra sällskap. Passa på och följ Shrek's eminenta utbildningsprogram kring hashen.

• Haren bestämmer om det skall sjungas vid cirkeln samt vad som skall sjungas

• Det blir oftast någon tusenlapp över i kassan vid årets slut och det finns ett intresse att denna slant skulle kunna gå till något behjärtansvärt ändamål. Vad tycker ni? I så fall till vad t.ex. storkprojektet, hemlösa? Skicka in era förslag vår Hash Cash.

• GM (Grand Mistress) i år har varit Bambi som avvikit till sydligare nejder. Det beslöts att det skulle stanna i familjen ett år till och On Off valdes därför enhetligt till GM (Grand Mustasch) för 2014.

Övriga funktioner:

  • GM; On Off
  • Hash Cash; Faust Poodle
  • Hare Raiser; GoodRun
  • Web Master BiB (Facebook Shrek)

Efter ett ovanligt långt årsmöte bjöd Faust Poodle på en fantastiskt trevlig tipsrunda i mörkret runt Kullatorpet. En ovanligt vacker månskära på en stjärnklar himmel hjälpte oss finna vägen mellan reflexer och marshaller. Tack för detta utomordentligt trevliga initiativ.

Kvarglömt:

  • En gul snöskopa model barn, Stoned lekte senast med denna?
  • En svart Nike vänster löphandske strl M, väl använd
  • No Rush blev ännu en gång av med sina skor och fick ett par andra istället ngt nr för små. Vem tog hans skor? Kan det vara Don Pedal (detta har nämligen hänt tidigare).

Gott slut och tack för detta hash år; vi ses snart igen, onon eller hur?

On scribe/ BiB och HotLips

Scribe 3 november 2013

Liten rapport. Lördagen bjöd på dagsregn, inte så stora droppar men många och små. Trots detta dök 8 coola hashare upp och gjorde dagen för de två blöta hararna... Snogeholm är vackert även i regn

 

Scribe 5 oktober 2013

 

En fin runda av Mr Walker och Not2FastButFurious ute vid Svaneholm lockade hela 17 deltagare däribland 5 st virgins, inte illa. Citypoolarna.se hade lagt upp vår hash som aktivitet och det fick tillföljd att några citybor delade bil och togs ut till vårt event, trevligt initiativ. Mr Walker hade med viss tidspress lagt rundan med cykel vilket inte hindrade en omväxlande och lite klurig runda i den vackra naturen. Grill korven smakade bra efter rundan.

 

 

Scribe 7 juli 2013

11 deltagare i härligt solsken i Lomma.

Scribe 1 juni 2013

Mycket bra uppslutning (20 st därav 3 st virgins) på en vacker runda vid Tvedöra. Hararna (Lady Strong, Mr Postman) hade gjort ett bra jobb med spåret mellan Krankesjön och Tvedörasjön. Vi lyckades också undvika regnet som hängde i kanterna. Hashen avslutades med korvgrillning vid sjön där några också tog ett dopp.

Några hashare hade nya skor;

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hash #163 - Tvedöra


Scribe 12 maj 2013

Tyvärr blev det mycket dålig uppslutning på Friluftsfrämjandets introduktion till hashlöpningens mysterium ute på Skrylle. Det var synd då Hotlips lagt en kort, trevlig och klurig liten runda i den annars så välbekanta terrängen.

Scribe 5 maj 2013

En fin 9-10 km lång bana hade Shrek och No Rush fått ihop. Vi sprang genom hav av vitsippor. Uppenbarligen finns det mycket vildsvin i Fyledalen eftersom de förr så fina hagarna var fullständigt uppbökade... (Goodrun)

 

Scribe april 2013

April-hashen drog ihop femton personer i ett klassiskt aprilväder med kylig vind och enstaka snöflingor som behagade att yra omkring kring lagom till circlen. Två nya hashare (och två nygamla: U R O och Second Banana) dök upp till TightFit’s fina runda på Skrylle som erbjöd en knappt skönjbar vårgrönska. Inga övermänskliga hinder mötte oss denna gång, utan vi kunde springa i relativt komfortabel terräng. Ribban var lite lägre än vad vi är vana vid från TightFit när det gäller längden, då rundan mätte c:a 7 km. Riktigt låg blev ribban när det visade sig att en check låg under en bil (!), vilket vi tolkade som ett test för om midjemåtten tillät en underkrypning för brytning av checken. Ingen vågade sig på detta, och vi blev lite oroliga att detta skulle medföra en mager ranson av mat och dryck till circlen. Detta visade sig vara onödiga farhågor då vi bjöds på god sallad, nybakat bröd och andra godsaker till allehanda drycker.

Hälsningar Shrek

PS bli gärna vän med Blentarps Hash House Harriettes på Facebook om ni vill veta mer vad som händer.

 

 

Scribe mars 2013

 

Scribe febr 2013

Scribe jan 2013

En mycket trevlig runda i välbekanta Häckebergaområdet. Solen sken över en tapper skara hashare som utan större missöden hittade tillbaks till starten för en välbehövlig varm dryck med tilltugg.

 

Scribe dec

Det enda som inte stämmer med kartan nedan är att den skall helvit! Det hade kommit en dryg dm snö sedan igår kväll. Härligt! Och det är fortfarande minusgrader. Bambi och OnOff hade lagt en kanonfin bana runt The Lodge och packet, som bestod av sju (7), tappra njöt i fulla drag. Vitt, stilla snöfall och mjuk, springvänlig terräng med enstaka, SMÅ vattensamlingar. Efter hashen hade vi en nätt circle runt matbordet hemma hos och avnjöt en häftig Mullagatawny med tillbehör. /Goodrun

Scribe nov. jubilee hash i Torna Hällestad

Bilder från eventet: Jubilee hash

Vi fick en fantastisk jubileumshelg ute i Torna Hällestad med två st underbara hashrundor i den vackra terrängen (tack HotLips). Festen blev mycket lyckad den hade allt; god dryck, fantastisk mat och t.om ett mordmysterium. Det blev även dans inpå småtimmarna. Än en gång tack alla i festkommitten för en välordnad tillställning. Det måste vi göra om, eller hur?

Skicka gärna in er bästa bilder så kommer dessa också upp i albumet. Säg ifrån om någon av bilderna ej skall publiceras.

/BiB

Nedan ser ni de två rundorna:

Scribe okt-hash

Ännu en hash är avverkad i god stil!. Bakgrunden var denna gången att locka nya hashare och den genomfördes i Skrylleområdet enkelt att ta sig dit tyckte vi. Trots massiv reklam var det få nya som dök upp, vädret kanske avskräckte. Det regnade hela dagen innan och på morgonen, men när vi startade kl 12:00 höll regnet upp och vi kunde tassa ut på mjuka fina spår i skön höst! Hararna hade hittat riktigt fin gammelskog med mjuk mossa och där fjädrade marken extra bra under fötterna. Härligt! Rundan genomfördes utan större incidenter även om en del av packet tog en shortcut på slutet... Packet bestämmer, det finns ju inga regler att man måste följa spåret:-). Efter den fina rundan på ca 8 km så stannade en del av oss kvar och utnyttjade faciliteterna på Skrylle, dvs dusch, bastu och fin restaurang. Synd att vi inte har fler restauranger som ligger i anslutning till våra rundor... Goodrun

Scribe aug-hash

En underbar eftermiddag och en en fantastiskt trevlig runda i skogarna i Börringe området. Mycket bra lagt spår av No Hurry och Shrek med en smakrik sallad och kalla drycker. Vad mer kan man begära denna härliga sensommar dag.

 

Scribe juli-hash

Bambi & OnOff hade lagt en förskräckligt bra runda med betoning på "bra runda". Under ett lätt, konstant regnande, och under många blöta blad, kröp vi genom en djungelliknande terräng i ett par km för att sedan komma ut i mer öppen terräng av skiftande karaktär med tall, gran, ek, björk, bok, hassel och allt annat som finns i en skånsk blandskog. Spåret passerade ett antal vattendrag, eller snarare små rännilar, vilket förvånade oss alla sju hashare (de andra hade tagit semester), men vi vill dock inte klaga på de låga vattennivåerna eftersom vi vet att hararna ansträngt sig till det yttersta för att hitta djupare vattendrag. Det blev mycket checkande för de tappra sju, men allt som oftast dök den gäckande skuggan (OnOff) upp och uppmuntrade oss. Ett mycket uppskattat inslag i skogen. Sex blöta hashare anlände så småningom till Martines läckra salladsbuffé med förfriskningar. Stoned tog sin egen väg och pausade i Kaffestugan, sa han, men anslöt även han till buffén.

On on Goodrun

Scribe juni-hash

Idag var vi 19 st gamla kämpar och 2 nya kämpar, som tog oss igenom den luriga 10-km-banan i kända träningstrakter! Att man kan krångla till det så mycket på kända marker är spännande. Det tog de snabbast två timmar och de andra droppade in därefter. Jag är inte säker på att alla checkar blev stängda... Alla i packet kom dock i mål och fick avnjuta goda pizzabullar, mellis m m. Vi var trötta kan jag lova! Seeya! Goodrun & Stoned

Scribe maj-hash

Ett fantastiskt väder hjälpte till att göra majhashen till en trevlig rundtur i Snogeholms strövområde. Vägverket hade dock gjort tappra försök att stoppa vår övning genom förvillande avstängningar om vägarbete. Det hindrade naturligtvis inte gänget i BH3 som dök upp mangrannt. Stoned och Goodrun tog tillfället i akt att ta oss alla på en omväxlande och tidvis förvillande tur. Trots ett välbekant område för många så blev det fel för en del som t.ex OnOff som i vanlig ordning hängde med i början men sedan blev det mest off. Han dök dock upp i tid för circeln. God förplägnad bjöds inklusive ett fantastiskt gott knäcke, recept följer här:

Goodruns recept:Busenkelt, gott och glutenfritt knäckebröd 2 dl solrosfrön 2 dl sesamfrön ½ dl pumpafrön 1 dl linfrön 2 tsk salt 6 msk rapsolja 5 dl kokande vatten 4 dl majsmjöl Sätt ugnen på 150 grader. Jag har varmluftsugn. Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda olja och vatten och rör ner i de torra ingredienserna till en fin smet. Lägg bakplåtspapper på (eller olja in ordentligt)två braspannor och fördela smeten lika mellan plåtarna. Jag brukar använda en vanlig slickepott och "smöra" ut smeten till önskad tjocklek. För att få bitar som är lätta att knäcka i rätt format så brukar jag rilla med en kakrillare eller något annat lämpligt verktyg. In i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt plåtarna stå kvar ytterligare en timme. Klart! Onon!

 

Scribe mars-hash

Riktigt så tufft som Vasaloppet hade vi inte igår. Lika strålande väder, men vi hade inte någon snö. Tvärtom vårsolen gladde oss och gav oss kraft! Som vanligt hade Bagman och Lost Rabbit lagt en klurig bana. Bagman stod och mös i buskarna när vi andra irrade runt i checkarna. Dessutom hade hjortarna/vildsvinen/rådjuren ätit upp mjölet i skogen men vi gamla rävar hittar ju på åsen så vi letade oss till slut fram till soppa, nybakat bröd, kaffe/te och kaka hemma på Ågerups skola. Skönt! Goodrun

Scribe februari-hash

Igår hade vi en fantastiskt fin vinterdag med ett tunt snötäcke, ca -10 grader och östliga, sibiriska vindar. Det låter inte fint, men det var det! Lars och Gunilla Sjöberg (mest Lars, tror jag) hade lagt en precis lagom lång och trixig bana med blandat med mjöl och röda snitslar. Snitslarna satt högt, lågt och klurigt vilket gjorde att gruppen höll sig väl samlad. Man håller värmen bättre då...  Bagman, vår glade ornitolog och löpare, drog iväg med halva gruppen ut till Barsebäck för att titta på en okänd fågel, d v s Lars visste att han letade efter fågel medan vi andra trodde att han hade vittring på spåret. Jag tror att han i första hand är ornitolog...
Vår tappre kämpe Ingemar Hellbe har bytt namn till "No Rush" och han verkade nöjd med det namnet.

On, on!
Goodrun & Stoned

 

Scribe från januari-hashen

Hashvädret hade vi otur med!! Strålande väder dagen innan och bra väder dagen efter, men det blåste och regnade hela dagen. Lagerblads hade lagt en härlig runda runt Krankesjön och vi var 15 tappra som lufsade runt! Åldersspannet var imponerande från Alexander 1 år till oss 60+-are... Efter en stund så hade man fått upp ångan och kunde lätta på kläderna, trots allt. Starten blev fördröjd av ett tufft vildsvinsjägargäng, som trodde att deras vildsvinsjagt skulle gå före vår jakt på "hare". Sällan Stellan. Efter det att Bagman och Stoned hade läst jägarlagen för svinjägarna så kom vi överens om att det var OK för oss att ge oss av och de lovade att inte skjuta oss... De höll sitt löfte! Traditonell runda, men lika fin för det!

/Goodrun

Scribe från december hashen

Det har tagit ett par dagar att hämta sig från en blöt och blåsig, men ändå HÄRLIG hash! OnOff och Bambi hade ansträngt sig till det yttersta för att vi skulle bli blöta. De lyckades över förväntan, men det sa vi givetvis inte till dem. Till OnOff sa jag att jag var besviken över att han hade lagt en så enkel hash, att han har börjat tappa stinget etc... Vi var totalt 16 glada, vilket får betecknas som en rekordsiffra med tanke på vädret. Ononen hemma hos Lindéns, en mycket lyckad tillställning. Rekordsnabbt årsmöte med noll beslut!

/Goodrun

Scribe från november hashen


Trail
Vad har Don Pedal på fötterna??? Jo, värsta finputsade finskorna! Och det passar inte i detta skitiga gäng. Hur tog han sig runt utan att skita ner sig, undrade alla! Eller kan han ha hunnit byta om... En mycket vacker runda med många bäckar och möghål... Allt som allt var vi 15 tappra tvåbenta och fyra fyrbenta.
Vi serverades en härlig pumpasoppa med smörgås till. Det passade perfekt för rundan tog sina modiga 1 1/2 timmar och det började bli kyligt när vi stod och snackade av oss.

Hashrundan 5 nov

Scribe från oktober hashen

Trail


Strålande väder! +23 grader! Inte ett moln på himlen! 2011-10-01! Helt osannolikt, men så var det faktiskt. Start och mål vid Hylla på Romeleåsens norra sida. En lagom lättsprungen bana som gick både upp och ner, men framför allt hade den ett antal checkar som bar hararnas tydliga  och kluriga signum! Vi fick slita ganska länge. Bl a passerade vi Skoghults gård där ägaren stod i parken på den fina gräsmattan och vinkade uppmuntrande till oss. Om vi inte hade varit så stressade hade vi gärna fått fika på bänkarna vid de vackra dammarna. 
När vi äntligen kom i mål efter en förrädisk, och enligt min mening helt onödig, u-sväng som förlängde lidandet med flera hundra meter så bjöds på sedvanlig förtäring inkl hembakade bullar och hemodlade Conferencepäron. Alla tolv (12) inkl hararna plus två hundar (Chippen och Smilla) tackade varandra för ett gott dagsverke och lovade att komma nästa gång också! 


Onon! Goodrun

PS Håller OnOff på att tappa stinget? Han sågs större delen av rundan följa anbefallt spår...

Scribe från Lomma 7:e aug 2011

På förmiddagen kom mellan 20 och 30 mm regn i Lomma,
men vid middagstid klarnade himlen och 14.00 startade 17 glada från
ICA-Mårtenssons parkering i Lomma. Faust Poodle hade lagt en knepig milrunda utan stora höjdskillnader men väl så jobbig ändå! Till slut landade vi på Lomma beach och fick hembakade kantarellbullar mm mm medan vi beundrade kitesurfarna som excellerade i akrobatik ute på Öresund. Vi som hade tänkt att ta ett dopp efter rundan klädde på oss i stället för att bada och åkte trötta och nöjda hemåt./Goodrun&Stoned

Scribe från Måryds dammar 4:e juni 2011

Enligt rapporter som nått oss här i Bryssel visar att rundan var perfekt mjölad, trots att det bara gick åt 3 kg enligt Postman! Rundan gick på mjuka sköna skogsstigar för det mesta. T.om OnOff höll sig i spåret... Vi såg på kartan att det var riktigt varmt hos er 23-24 grader. Rapporterna säger dessutom att banläggaren utnyttjade skuggiga partier för att inte köra helt slut på packet, vilket säkert uppskattades. 20 st hashare deltog vilket låter som en bra uppslutning och det hela avslutades med grillning vid dammarna och circle etc. Vid circlen blev klubben dessutom specialinbjudna till Singapores 50-årsjubilerande klubb i början av 2012. Gott om kräftor i dammarna enligt Niels påg som provfiskade, men dessa fick naturligtvis återvända allihopa! 

Scribe från Romeleåsen 7 maj 2011

Idag har vi haft den mest kuperade hashen i vår 9-åriga historia. Strålande väder och backe upp och backe ner! Don Pedal och Ann-Marie hade på ett imponerande sätt utnyttjat naturen kring Kullatorpet upp och ner, upp och ner, upp och ner.  Alla kom dock fram och blev tröstade med öl, vatten och utsökta pizzabullar.

Trötta hälsningar
Goodrun & Stoned

Scribe from Brussels Manneken Piss Hash.

Yes BiB and HotLips has found their way down to the capital of Europe - Brussels. Of course we needed urgently to find a hash and there are actually two to choose between! We decided to test the Sunday one, so we found our way to the Swedish Representation!? just a coincidence? but also an omen, good or bad, time will tell. It was quite a long run 12K, like a very long sight-seeing through the most famous parts of Brussels. Of course Grand Place and Manneken Pis but also the EU institutions. Traditional circle and untraditional sauna was included also a beer stop in the end of the run. Which unfortunately HotLips missed for some reason. We would like to thank BMPH3 for nice welcome, we will definitely come back.

BMPH3 Hash at EveryTrail
EveryTrail - Find hiking trails in California and beyond

Årets första hash i Häckeberg.

Tänk er ½m snö, dimma och ett par plusgrader då har vi satt scenen för denna upplaga av en snöhash. Denna gång lyckades alla deltagarna hålla sig på den snitslade och välupptrampade banan, lite kortare en vanligt. Det var tungt att pulsa i snön men det gick bra för de flesta.

Checkandet var som vanligt ett "lagarbete"

En kort tillbakablick visar att vi haft i snitt 19 deltagare på våra äventyr i skogen. Två av våra kamrater har deltagit på samtliga 12 arrangemang (gissa vilka?).

------------------------------------------------------------------------------

I Stockholm hände nyligen detta:

Rosa pulver kan vara råttgift

Publicerat: onsdag 15 december kl 14:07, Nyheter P4 Radio Stockholm

Miljöförvaltningen i Stockholms stad varnar nu för det rosafärgade medel som under de senaste dagarna hittats på ett flertal platser på Södermalm i Stockholm.

Rosa vätska i parker kan vara gift

Miljöförvaltningen beskriver medlet som ett rosafärgat pulver.

Det är dock fortfarande inte klarlagt exakt vad det är för medel, men det misstänks vara råttgift, och personer som fått i sig av det rekommenderas att kontakta läkare eller giftinformationscentralen. Råttgift verkar vanligen blodförtunnande och kan till exempel orsaka näsblod.

Den som har en hund som tros ha ätit av pulvret bör kontakta veterinär, enligt miljöförvaltningen.

Anticimex har under dagen samlat in pulvret på de platser där det hittats på Södermalm. Stockholms stad har också gjort en polisanmälan om pulvret.

För ungefär en månad sedan fick flera hundrastgårdar i Botkyrka kommun stängas sedan någon misstänktes ha placerat ut hundgodis blandat med ett råttgift. Tre hundar dog, men utredningen lades ned. 

Dementi kom dagen efter (jomenvisst våra kära hashare i Stockholm):

Rosa medel var färgpulver och mjöl

Publicerat: onsdag 15 december kl 17:04, Nyheter P4 Radio Stockholm

Allt pekar på att det rosa färgpulver som hittats spritt på flera platser på Södermalm i Stockholm var ett färgpulver som blandats med mjöl.En löparklubb, Hash House Harriers, tog under eftermiddagen kontakt med miljöförvaltningen i Stockholm för att berätta att de var ansvariga för att ha lagt ut pulvret för att markera vägen för en löparrunda.

Enligt klubben är färgpulvret en blandning av vattenfärgspulver för barn och färg för skrivarpatroner. Färgen är inte direkt farlig, enligt ett pressmeddelande från miljöförvaltningen, som dock skriver att man ska undvika att stoppa färgad snö i munnen.

Tidigare varnade miljöförvaltningen för att pulvret kunde vara råttgift, men det tror alltså inte förvaltningen längre.

December hashen:

En tapper liten skara på 13 personer dök upp i snålblåsten nere på näset för att halka runt i snön. En varm kryddig tomatsoppa väntade vid målgång specialkryddad för tillfället av Witty Pitter.

BH3 Hash November at EveryTrail


EveryTrail - Find trail maps for California and beyond

November hashen:

Upp och över och genom Ågerups ägor gick färden fin utsikt och lättframkomlig runda med många deltagare (26 st). Avslutade hos Bagman/Lost Rabbit med varm pumpasoppa, delicious.

Hash BH3 Nov 2010 at EveryTrail
EveryTrail - Find trail maps for California and beyond  

 

September kräfthashen:

En fantastisk sensommar dag förgyllde kräfthashen. Stor uppslutning 27 st hade mött upp hos BiB/Hotlips. Välbekant runda (för en del) i Blentarps natur trivs människor och djur.

Nya hashsånger .. Last Man Standing ....Last Man Sitting

OnDuty:
I fagraste Skåne vi mjölar vårt hashspår
Vi rusar och joggar och några de smågår
I Blentarps natur trivs båd´människor och djur
Nu höjer vi glasen och snapsen dricks ur
HotLips:
Nu så har vi språngit me´Blentarps Harriettes
Tatt de lynt och rolitt utan någon hets
trampat många stigar duttade med mjöl
allri att vi snortar men törstar efter öl

 

Crayfish Hash at EveryTrail

Plan your trips with EveryTrail iPhone Travel Guides